Fii bărbat!GreșeliÎmpăcare

Soția ta vrea să luați o pauză de la relație?

soția ta vrea să luați o pauză de la relație, treci peste divorțÎn primul rând, nu există pauze în relație, există despărțiri. Ea vrea ca o perioadă să vă comportați ca și cum nu ați fi un cuplu. Și sunt multe motive care ar face-o să vrea asta.
Poate nu e hotărâtă ce vrea să facă mai departe, poate nu știe dacă te mai iubește, poate nu știe ce e mai bine pentru ea, etc. Indiferent de motiv, e clar că ea nu e convinsă că vrea să fie cu tine într-o relație.
Dacă te respecți câtuși de puțin ca bărbat, nu forțezi o relație cu cineva care nu vrea să fie într-o relație cu tine. Deci va trebui să fii de acord cu ea. Vrea o pauză? Atunci îi vei acorda o pauză.
Trebuie să reacționezi ca la o despărțire normală, așa cum am scris aici. Îi spui că nu e ceea ce îți dorești și că o aștepți pe ea să te caute când va vrea o împăcare.
Fără prea multe ”de ce”-uri, fără să o rogi să rămână, fără să implori, fără să plângi în fața ei, fără să promiți că te schimbi, fără să îi faci o listă cu 30 de motive pentru care ar trebui să rămâneți un cuplu. Fără să îi arăți cât de mult o iubești tu. Mai simplu, fără să te porți slab în fața ei.
Dar asta e o despărțire puțin mai specială și trebuie să fii foarte atent. De ce e mai specială? Pentru că, teoretic, încă mai ai șanse de împăcare. Și asta te va împinge să crezi că trebuie neapărat să faci ceva ca să o recucerești. Greșeală!
Vei avea tendința să consideri că încă sunteți un cuplu, și trebuie doar să faci ceva, orice, ca să o faci pe ea să se reîndrăgostească așa cum era la început. Flori, poezii, cadouri, declarații de dragoste, orice.
În primul rând, hai să-i demonstrezi că măcar o dată în viață o asculți cu adevărat. Ce ți-a cerut ea? O pauză. Deci va trebui să îi oferi acea distanță de tine pe care o vrea. Pentru cât timp? Pentru cât timp vrea ea.
Fără mesaje de bună dimineața, fără să-ți verși sentimentele pe un platou în fața ei, fără să discutați despre ”relație”. Fără nimic. Pauză înseamnă pauză. Și să nu uit, fără să îi promiți că te vei schimba.
Pentru că acum, ea nu ți-a cerut să te schimbi. Cel mai probabil, dacă o deranjează ceva anume la tine, ți-a spus asta de mult și tu nu te-ai schimbat în tot acest timp. E posibil să-i mai fi promis schimbări în trecut, schimbări care nu au venit. Și acum te aștepți să te creadă pe cuvânt.
Iar dacă vrea să schimbi ceva la tine, va trebui să te gândești dacă ești dispus să schimbi acel ceva. Fiecare caz e diferit, dar nu trebuie să te schimbi doar pentru că ți-a cerut-o prietena sau soția. Unele cerințe sunt absurde uneori. Altele sunt absolut necesare.
Și dacă te-ai hotărât totuși să faci o schimbare la tine, atunci nu îi spui că te-ai schimbat. De ce? Pentru că acum e pauză. O lași în pace. Tu faci acea schimbare la tine, iar când ea te va căuta, în loc să îi spui cum te vei schimba tu în viitor, îi povestești cum de câteva zile tu ești deja un om schimbat.
Știu că vei sta ca pe ace să-i vorbești, știu că nu vei putea dormi nopțile, știu că vei fi disperat. Dar hai să-ți spun ceva. Femeia aceea te cunoaște. Te știe foarte bine. Nu sunt multe lucruri pe care i le poți spune ca să o atragi înapoi.
De fapt, ar fi doar două lucruri care o pot reatrage în situația de față. Primul e dorul ei față de tine. Ați fost ani de zile împreună, i se va face cu siguranță dor. Asta dacă nu păstrezi legătura cu ea prin telefon. Caz în care, ce rost mai are să te vadă față în față?
Al doilea lucru care o poate aduce înapoi e comportamentul tău masculin. Hai să ne înțelegem. Nu ați ajuns în situația ca ea să ceară o pauză pentru că ai avut un comportament prea masculin în relație. Ba din contră. Sunt sigur că i-ai arătat că ești nesigur pe tine, indecis, ai nevoie de validare, sau alte greșeli clasice.
Asta e șansa ta să îi arăți altceva. Nu te aștepta la minuni, ea te știe deja foarte bine. Și-a făcut o părere despre tine și nu i-o vei schimba prea ușor. Dar e un lucru foarte bun să îi arăți că știi să fii bărbat. Că poți fi stăpân pe tine, că poți avea încredere în tine. Că ești calm și calculat atunci când situația este tensionată.
Sau, altfel spus, să-i arăți că atunci când soția sau prietena îți cere o pauză, poți accepta acest lucru ca un bărbat adevărat.
Și ce faci în pauza asta? Stai și te gândești foarte bine dacă vrei să fii împreună cu cineva care nu e sigur că vrea să fie cu tine.
Și dacă totuși vrei să-ți salvezi căsnicia, apucă-te și învață să fii bărbat pentru că-ți va fi greu să o faci să se reîndrăgostească de tine. Și va fi și mai greu să o faci să stea tot restul vieții îndrăgostită.
Iar când i se va face dor de tine și te va suna, faci cum ți-am spus aici.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!