Fii bărbat!GreșeliÎmpăcare

Dacă te comporți ca un copil, te va trata ca pe un copil

dacă te comporți ca un copil, te va trata ca pe un copil
Salut! Nu-i o poveste complicata si o sa rezum pe scurt: tipa a inceput sa se ,,raceasca” si eu am simtit asta. Din experienta stiu ca nu e ok sa te duci dupa ea, eu am taiat contactul cu ea si dupa cateva zile mi-a scris. Stiu ca daca eu raspundeam ca in celalalte conversatii, totul se invartea in acelasi cerc: 5 minute vorbit, scurt, din plictiseala si cam atat. Cand mi-a scris, i-am spus ca am putina treaba, ca vorbesc cu mai multe tipe, dar nu ma deranjeaza deloc.(n-a fost elegant, dar asta e). N-a raspuns si asta a fost.
Nu-mi pare rau pentru ce am spus, pana la urma am spus adevarul. Doar ca nu stiu cum sa reactionez in continuare, sa-i scriu eu dupa o saptamana sau sa o las sa vina singura?
Nu dau inapoi cu decizia mea si n-o sa-mi cer scuze pentru asta, insa, repet, nu prea stiu cum sa reactionez pe viitor. Cred ca acest ,,scurt-circuit” e binevenit, ori se intoarce la mine, ori pleaca si stiu ca nu era de mine.
Cel care mi-a trimis mesajul acesta a făcut aceeași greșeală despre care am vorbit aici, când spuneam că nu trebuie să o încerci să o faci geloasă. Pentru că nu știi cum să faci asta.
Pentru că Marcele, unei femei nu trebuie să-i spui că vorbești cu mai multe femei. Își va da seama și singură. Cum face asta? După felul în care vorbești cu ea. Mai exact, după cât de disperat ești să vorbești cu ea.
Un bărbat care vorbește cu mai multe femei nu se va da peste cap să întrețină o conversație muribundă, și cel mai important, nu va pierde opt ore stând la discuții cu ea pe Messenger. Pentru că are treburi mai bune de făcut. Dar nu îi trântește (la figurat) telefonul în nas.
Adică îi spune elegant că se bucură că a vorbit cu ea, dar din păcate, are ceva de făcut și nu mai poate continua conversația acum (accentul e pe acum). Nici nu trebuie să spună ce anume are de făcut, contează doar că e ocupat. Și, să nu uit, încheie într-o notă plăcută, astfel încât ei să îi fie ușor să-l caute din nou.
Ce ai făcut tu? Păi ai auzit tu pe undeva că trebuie să o faci geloasă, sau că trebuie să fii indiferent cu femeile. Și ai dat cu bâta-n baltă.
Hai să ne punem în locul ei. Ați fost un an într-o relație. Nu prea mai e atrasă de tine, așa că devine mai rece cu tine. După trei zile, se gândește să te caute și tu îi spui că nu ai timp de ea pentru că vorbești cu alte femei. Ceea ce mie îmi resetează creierul Marcele, pentru că în formular ai scris că sunteți încă împreună. Dar nu e foarte important, pentru că era o greșeală chiar și dacă erați despărțiți.
Dar problema e următoarea: ce crezi că a simțit ea? De cele mai multe ori, dacă sunteți de un an într-o relație și ea nu dă nici un semn timp de trei zile, se gândește deja cum să te părăsească. O mizerie ca cea pe care ai făcut-o tu poate fi un motiv bun de despărțire. 
E posibil să nu fie motivul real, dar de ce să stea să încerce să-ți explice că nu e vina ta, e vina ei, că are nevoie de o pauză ca să se gândească la ce vrea ea de la viață, sau că simte că vă dezvoltați în direcții diferite sau orice rahat de text se mai folosește acum când te desparți de cineva. De ce? Nu e mai simplu să spună că se desparte de tine pentru că tu umbli cu alte fete?
Dar știi ceva? Ce ai făcut tu poate fi chiar motivul real al despărțirii. De ce? Pentru că tocmai i-ai arătat că te-a deranjat faptul că nu te-a căutat. Exact ce nu va vedea niciodată de la un bărbat care vorbește cu mai multe femei. Pentru că acel bărbat nu are nevoie de validarea unei femei. 
Ce ai făcut tu a fost doar să-i arăți că ești un penibil care se supără când ea nu-i oferă atenție. Și nu doar că se supără, dar se și răzbună ca un copil mic. Da, și femeile nu se excită când te comporți ca un copil. Mai ales cele care oricum deveniseră reci cu tine.
Pentru că ce alt motiv ai avea să-i spui unei femei că vorbești cu alte femei, dacă nu ca să-i arăți că ești supărat pe ea? Și Marcele, te cred că ai învățat din proprie experiență că nu e bine să te duci după ea când devine rece cu tine. Ce nu ai înțeles tu e că nu e bine să faci asta pentru că îi arăți ei ”neediness”, ceea ce se traduce în română destul de nefericit prin ”nevoie de validare”.
Dar, Marcele, știi ce îi arăți unei femei când te superi că nu te mai tratează ca înainte? Fix aceeași nevoie de validare. Practic, ești supărat pe ea că nu te validează prin a-ți arăta cum ești tu universul ei și cum ea nu poate trăi fără tine, tu fiind acest minunat exemplar masculin.
Decât să găsești un alt mod de a-i arăta că ești disperat după validarea unei femei, mai bine ai scăpa de acea disperare. Și da, poți face asta vorbind cu mai multe femei, sau dacă ești într-o relație, poți face asta dezvoltându-te ca bărbat, astfel încât să fii ferm convins că dacă o femeie nu îți oferă ceea ce-ți dorești, tu ești perfect capabil să găsești o altă femeie care îți va oferi acel ceva. Pentru că nu e rău să îți dorești validare, e rău să fii disperat după ea.
Și ca să răspund la întrebarea ta, ce să faci acum? Caut-o, și vezi dacă vrea să vă vedeți. Fără discuții kilometrice pe net, fără manipulări de doi lei. Ieșiți și beți o cafea, sau ce face orice cuplu la un an de zile. Iar dacă te refuză, îți vezi și tu de viața ta și cu următoarea nu te mai comporți ca un copil.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!